Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum să cureți canapeaua de noroi sau de părul de animale de companie

Canapelele sunt piese de mobilier care adaugă confort și stil în orice casă, dar în același timp pot atrage murdărie sau părul de animale de companie. Dacă ai o canapea care a fost expusă noroiului sau părului de animale, iată câteva sfaturi pentru a o curăța în mod eficient:

  1. Aspiră canapeaua: Începe prin a aspira canapeaua pentru a îndepărta mizeria vizibilă și părul de animale. Folosește un aspirator cu o perie moale pentru a nu zgâria materialul canapelei. Aspiră fiecare suprafață în mod atent, acordând o atenție deosebită colțurilor și zonelor în care părul se poate acumula în cantități mai mari.
  2. Utilizează o perie cu peri moi sau un roleț lipicios: Pentru a îndepărta părul de animale de pe canapea, poți folosi o perie cu peri moi sau un roleț lipicios. Acestea vor ajuta la adunarea părului de pe materialul canapelei. Treci peria sau rolețul pe suprafața canapelei în direcția contrară a firelor de material pentru a aduna eficient părul.
  3. Testează produsele de curățare: Înainte de a aplica orice produs de curățare pe canapea, asigură-te că testezi acel produs pe o zonă mică și mai puțin vizibilă a canapelei. Acest lucru va ajuta la evitarea apariției unor posibile decolorări sau deteriorări.
  4. Curățarea cu soluții naturale: Pentru curățarea canapelei de noroi sau părul de animale, poți folosi soluții naturale care sunt blânde și eficiente. De exemplu, amestecă o cantitate egală de apă caldă și oțet alb într-un pulverizator. Pulverizează soluția pe petele de noroi sau păr și tamponează ușor cu o cârpă curată și umedă. Lasă soluția să acționeze timp de aproximativ 15-20 de minute, apoi șterge cu o cârpă umedă și uscată. Oțetul alb ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute și la curățarea petelor de noroi.
  5. Produse de curățare specializate: Dacă soluțiile naturale nu au dat rezultatele dorite, poți folosi produse de curățare specializate pentru textile. Este important să citești eticheta produsului și să urmezi instrucțiunile de utilizare. Încearcă să aplici produsul pe o zonă mică a canapelei și să-l testezi în prealabil pentru a evita deteriorarea materialului.
  6. Apelarea la profesioniști: Dacă canapeaua este extrem de murdară sau părul de animale de companie este persistent, poate fi necesar să consulți serviciile unui specialist în curățarea canapelelor. Acești profesioniști au experiență în tratarea și curățarea diferitelor tipuri de materiale și pot obține rezultate excelente în eliminarea petelor și a părului de animale.

În concluzie, curățarea canapelei de noroi sau părul de animale poate fi o sarcină dificilă, dar nu imposibilă. Cu ajutorul unor metode și produse adecvate, poți îndepărta eficient murdăria și părul de pe canapea. În orice caz, este important să fii atent și să testezi produsele de curățare înainte de utilizare pentru a evita deteriorarea materialului canapelei.

Ai nevoie de un profesionist în curățenie?  Cu echipamente de ultimă generație și produse profesioniste, te asigurăm că garsoniera, apartamentul sau casa ta va sclipi de curățenie în cel mai scurt timp. Descoperă toate serviciile noastre de curățenie:

Leave a comment